Fermentacja

Zaloguj się, aby zapamiętać ukończone przez Ciebie zadania

Wybierz zdania poprawne:

  1. Glukoza ulega fermentacji octowej w wyniku której powstaje kwas octowy i woda
  2. Fermentacja mlekowa zachodzi z udziałem bakterii mlekowych, a jej produktem jest kwas 2-hydroksypropanowy
  3. W wyniku fermentacji masłowej dochodzi do przemiany glukozy w

Subskrybuj nasz kurs chemii online, aby uzyskać dostęp do tego i wielu innych zadań z rozwiązaniami!

Zobacz zadania przykładowe w naszej bazie zadań

Subskrybuj nasz kurs chemii online, aby uzyskać dostęp do tego i wielu innych zadań z rozwiązaniami!

Jak poszło Ci to zadanie?Wiesz, które zadania z naszej bazy już rozwiązałeś i kiedy. Dzięki temu nie będziemy polecać Ci wykonanych już przez Ciebie zadań, a Ty będziesz mógł je odfiltrować w naszej bazie zadań. Pozwoli nam to też lepiej informować Cię o Twoich postępach w nauce!
Dobrze
Z błędami
Jeszcze go nie zrobiłem
Powiadom mnie o nowych komentarzach
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
Zobacz wszystkie komentarze
Przewiń do góry