Skip to content
Menu
Menu
Wybierz kurs dla siebie
Baza zadań z rozwiązaniami
Logowanie
Zadania
Aktywność metali (40)
Aktywność niemetali (1)
Aldehydy (66)
Aldehydy i ketony (11)
Alkany (78)
Alkeny (83)
Alkiny (17)
Alkohole (148)
Alkohole i fenole (32)
Amfoteryczność (27)
Amidy (20)
Aminokwasy i białka (110)
Aminy (38)
Asymetryczny atom węgla (18)
Badania biologiczne (11)
Beztlenowe sposoby uzyskiwania energii (1)
Białka (13)
Biotechnologia molekularna w medycynie i nauce (4)
Błony biologiczne (15)
Budowa atomu (57)
Bufory (12)
Charakter chemiczny (28)
Charakterystyka kręgowców (1)
Chromosomowa teoria dziedziczności (7)
Cukry (100)
Cykl komórkowy i podziały (22)
Czynniki regulujące aktywność enzymów (8)
Determinacja płci i cechy sprzężone z płcią (6)
Disacharydy i polisacharydy (1)
Dobór naturalny (6)
Doświadczenie chemiczne (4)
Dowody na istnienie ewolucji (8)
Dziedziczenie chorób jednogenowych (12)
Efekty energetyczne reakcji (1)
Ekologia populacji (1)
Ekosystem (20)
Ekspresja genów (24)
Elektrochemia (2)
Elektroliza (40)
Elektrony walencyjne (4)
Elektroujemność (10)
Energia aktywacji (1)
Energia jonizacji (16)
Entalpia (23)
Entalpia tworzenia (2)
Enzymy (5)
Estry (74)
Estry i tłuszcze (9)
Ewolucja populacji (10)
Fenole (30)
Fotosynteza (16)
Gady (1)
Genetycznie modyfikowane organizmy (3)
Gospodarka mineralna roślin (7)
Gospodarka wodna roślin (10)
Grzyby (11)
Hybrydyzacja (52)
Hydraty (40)
Hydroksosole (11)
Hydroliza (76)
Iloczyn jonowy wody (4)
Iloczyn rozpuszczalności (22)
Inne procesy metaboliczne (9)
Inne sposoby dziedziczenia cech (21)
Izomeria (7)
Izomeria cis-trans (25)
Izomeria optyczna (53)
Izomery (48)
Izotopy (49)
Katalizator (4)
Ketony (56)
Kinetyka (29)
Kinetyka chemiczna (37)
Klasyfikacja organizmów (6)
Konfiguracja elektronowa (103)
Korzeń (1)
Kształt cząsteczek (1)
Kształt cząsteczki (21)
Kwasy (109)
Kwasy i zasady Bronsteda (65)
Kwasy karboksylowe (160)
Kwasy nukleinowe (8)
Liczba Avogadro (11)
Liczby kwantowe (19)
Lipidy (6)
Liść (5)
Mangan i jego związki chemiczne (3)
Manganian VII potasu (35)
Mechanizm reakcji (50)
Metabolizm (2)
Metale i ich związki (17)
Metodyka badań biologicznych (74)
Miareczkowanie (35)
Mięczaki (3)
Mięśnie szkieletowe (1)
Mieszanie roztworów (16)
Mieszaniny (12)
Mieszaniny – obliczenia (25)
Mol i masa cząsteczkowa (37)
Monosacharydy (1)
Mszaki (5)
Mutacje (24)
Nadtlenki (14)
Narządy zmysłów (5)
Narzędzia i techniki inżynierii genetycznej (13)
Nicienie (4)
Niemetale i ich związki (15)
Nieorganiczne składniki organizmów żywych (16)
Objętość molowa gazów w warunkach normalnych (25)
Obserwacje mikroskopowe (4)
Ochrona przyrody (12)
Odczyn roztworu (26)
Oddychanie i krążenie u zwierząt (8)
Oddychanie tlenowe (17)
Oddziaływania antagonistyczne (23)
Oddziaływania międzycząsteczkowe (3)
Oddziaływania nieantagonistyczne (7)
Odżywianie się roślin (25)
Ogniwa (59)
Ogniwa galwaniczne (3)
Organella i inne elementy komórki (25)
Organizm człowieka jako całość (4)
Paliwa (1)
Parzydełkowce (4)
Pasywacja (3)
Pęd (4)
pH (116)
Płazińce (6)
Płazy (4)
Płytki (7)
Podstawowe pojęcia w ekologii (8)
Polimeryzacja (29)
Potencjał standardowy półogniwa (4)
Powstawanie gatunków (7)
Prawa Mendla (9)
Próba jodoformowa (6)
Próba Tollensa (14)
Próba Trommera (17)
Procesy równowagowe (17)
Prokarionty (17)
Promień atomowy (14)
Promień jonowy (9)
Promieniotwórczość (53)
Protisty (8)
Przeliczanie stężeń (12)
Przemiany fazowe (2)
Przemiany jądrowe (3)
Ptaki (8)
Reakcja biuretowa (6)
Reakcja egzo i endotermiczna (27)
Reakcja ksantoproteinowa (4)
Reakcja rośliny na bodźce (2)
Reakcje redoks (34)
Redoks (104)
Reguła Markownikowa (7)
Reguła przekory (67)
Replikacja DNA (3)
Rośliny lądowe i wtórnie wodne (1)
Rośliny nagonasienne (1)
Rośliny okrytozalążkowe (30)
Równanie Clapeyrona (17)
Równanie kinetyczne (11)
Równowaga chemiczna (23)
Rozdzielanie mieszanin (17)
Rozmnażanie i rozprzestrzenianie się roślin (4)
Rozmnażanie i rozwój człowieka (7)
Różnorodność biologiczna (19)
Rozpuszczalność (57)
Roztwory (25)
Roztwory buforowe (1)
Ryby (2)
Siła elektromotoryczna (2)
Skóra (4)
Sole (226)
Sprzężone pary kwas-zasada (21)
Ssaki (12)
Stała dysocjacji (51)
Stała równowagi (52)
Stan skupienia (6)
Stawonogi (13)
Stechiometria chemiczna (13)
Stężenie molowe (65)
Stężenie procentowe (48)
Stopień dysocjacji (29)
Stopień utlenienia (41)
Stopień utlenienia atomów węgla (12)
Stosunki niestechiometryczne (16)
Stosunki stechiometryczne (33)
Świeżo strącony wodorotlenek miedzi (II) (28)
Szkarłupnie (1)
Szybkość reakcji (30)
Teorie kwasów i zasad (30)
Termoregulacja u zwierząt (3)
Tkanka łączna (11)
Tkanka mięśniowa i nerwowa (3)
Tkanka nabłonkowa (1)
Tkanki roślinne (17)
Tlenki (68)
Tłuszcze (23)
Układ hormonalny (22)
Układ krążenia (23)
układ nerwowy (12)
Układ nerwowy i zmysły u zwierząt (1)
Układ oddechowy (15)
Układ odpornościowy (13)
Układ okresowy (5)
Układ pokarmowy (47)
Układ pokarmowy u zwierząt (4)
Układ ruchu – szkielet (3)
Układ wydalniczy (10)
Układ wydalniczy i hormonalny u zwierząt (11)
ustalanie wzorów (1)
Utleniacz i reduktor (31)
Węglowodany (14)
Węglowodory (86)
Węglowodory alifatyczne (7)
Węglowodory aromatyczne (72)
Węglowodory cykliczne (24)
Wiązania chemiczne (141)
Wiązanie wodorowe (10)
Wirusy (5)
Właściwości pierwiastków (23)
właściwości substancji (3)
Woda bromowa (15)
Wodorki (19)
Wodorosole (43)
Wodorotlenki (71)
Wskaźniki pH (30)
Wydajność reakcji (35)
Wykres miareczkowania (14)
Wzór empiryczny i rzeczywisty (30)
Wzrost i rozwój roślin (26)
zależności w układzie okresowym (21)
Zawartość procentowa (10)
Zmienność organizmów (3)
Związki chromu (34)
Związki kompleksowe (45)
Związki manganu (45)
Związki żelaza (6)
Chemia fizyczna (81)
Chemia nieorganiczna i ogólna (1 217)
Chemia organiczna (962)
Obliczenia (597)
Poziomy trudności:
Reset
Temperatura wrzenia i topnienia alkanów
Alkany
,
Wiązania chemiczne
Przejdź do zadania →
Produkt główny i produkt uboczny
Alkeny
,
Reguła Markownikowa
Przejdź do zadania →
Otrzymywanie butanalu i butanonu
Aldehydy
,
Alkohole
,
Ketony
Przejdź do zadania →
Odróżnianie etanolu, glicerolu i kwasu mrówkowego
Aldehydy
,
Alkohole
,
Kwasy karboksylowe
,
Świeżo strącony wodorotlenek miedzi (II)
Przejdź do zadania →
Stopień dysocjacji kwasu alkanowego
Liczba Avogadro
,
Stopień dysocjacji
Przejdź do zadania →
Stopień dysocjacji a stężenie roztworu
Stopień dysocjacji
Przejdź do zadania →
Wzór jonów glicyny w odpowiednim pH
Aminokwasy i białka
Przejdź do zadania →
Reakcja charakterystyczna aminokwasów
Aminokwasy i białka
Przejdź do zadania →
Typy związków organicznych
Aminy
,
Fenole
,
Kwasy karboksylowe
Przejdź do zadania →
Jednofunkcyjne pochodne alkanów – identyfikacja
Aldehydy
,
Alkohole
,
Ketony
Przejdź do zadania →
Produkty ozonolizy
Aldehydy
,
Alkeny
,
Ketony
Przejdź do zadania →
Produkt główny i uboczny reakcji addycji
Alkeny
,
Reguła Markownikowa
Przejdź do zadania →
Czynniki wpływające na ilość powstającego produktu
Reguła przekory
Przejdź do zadania →
Stężenie molowe na podst. stężenia procentowego, gęstości i masy molowej
Przeliczanie stężeń
Przejdź do zadania →
Równanie reakcji redoks na podstawie informacji zawartych w tekście
Redoks
Przejdź do zadania →
Schemat ogniwa, w którym elektroda cynkowa pełni rolę anody
Ogniwa
Przejdź do zadania →
Projekt doświadczenia – odróżnianie glukozy i sacharozy
Cukry
Przejdź do zadania →
Dlaczego podany związek nie wykazuje czynności optycznej?
Asymetryczny atom węgla
,
Izomeria optyczna
Przejdź do zadania →
Tlenek pierwiastka E na najwyższym i najniższym stopniu utlenienia
Konfiguracja elektronowa
,
Stopień utlenienia
,
Tlenki
Przejdź do zadania →
Jakiego metalu użyto do reakcji?
Stosunki stechiometryczne
Przejdź do zadania →
« Poprzednie
1
…
87
88
89
90
91
…
140
Następne »
Scroll to Top
Przewiń do góry